Kako sam postala Alpha

Mislim da sam vam dužna ispričati ovu priču. Zovem se Lejla, nemam nekih nadimaka, ali titula imam nekoliko, jedna od omiljenih, kraljica magle i oluje (tetka mi dala, jer sam bila „mirno“ dijete). Dobar dio svog radnog vijeka sam provela u javnoj instituciji i radila (pisala) ono što mi se kaže. Kao i svugdje u svijetu kada radiš u takvoj vrsti institucije, radiš sa ograničenjima, nemoćan si da ispoljiš svoju kreativnost, da raširiš krila ili da pokažeš zube.

Naučila sam mnogo, iskoristila sve prilike za profesionalnu edukaciju i došla do kraja, do zida, do tačke gdje nema dalje. Kažu da čovjek sazrijeva u 40. godini, a kažu da je i ova godina velike konjukcije (poravnanja planeta) kada će nam se dešavaju velike promjene. Meni se nekako to dvoje poklopilo, a poklopilo se (zlu ne trebalo) i pandemija COVID-19 da shvatim kako je moja uloga na ovom svijetu bitna, i tako je to počelo.

Nastankom pandemije COVID-19, kreirala sam socijalne mreže za Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva, nastojeći da na taj način što bolje informišem stanovništvo o naredbama kriznog štaba, kao i situaciji o zaraženim u Federaciji BiH. I gledaj čuda, za manje od 3 mjeseca reach nam je bio preko milion ljudi, a ja sam to napravila, JA! Naravno ne smijem izostaviti, a da ne spomenem pomoć mojih kolega koji su me ažurno snabdijevali informacijama.

I jedna stvar je vodila drugoj, da ne dužim, shvatila sam da mogu više, da znam bolje i da mi je samo nebo granica.

Probudila sam vučicu u sebi, pokazala zube, dala otkaz i krenula u osvajanje novih (digitalnih) teritorija!

Sada smo tu nas tri, vučice, svaka profesionalac u svom polju, a sve veoma iskusne u social media managementu. Samra, žestoka i agilna, moj lovac, ona zna kako prepoznati potencijalne alfe i dovesti ih u čopor, Adna, je naš kreativni mislilac i stvara neodoljiv digitalni sadržaj da biste postali prvi, vođa, Alfa u svijetu socijalnih mreža.

I Ja, nisam samo kraljica magle i oluje, ja sam vučica, ja sam vođa, ja sam Alpha!

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Wolf Media Lejla Mešanović

Lejla Mešanović

26.04.2021. • 3 min