Napiši blog, rekli su!

Diplomirani žurnalista, do nedavno PR, treba da napišem svoj prvi blog i …i nemam ideju o čemu da pišem. Nakon toliko otkucanih tekstova u karijeri (budimo realni 14 godina nije malo vremena), ja blokirala, a prvi put pišem nešto svoje, nešto što ne diktira posao!

Pogledam ja neke tutorijale na YouTube i Pinterest, da vidim kako se to piše blog? Kažu, naslov je bitan, mora biti upečatljiv da privuče publiku! Oh stvarno? Pa barem ja to znam, Danas u sjedištu….održan sastanak, ili donijeta odluka o…., ali nekako sumnjam da bi to ovdje nekog interesovalo.

Gledam dalje, i kažu uvod, upoznajte publiku kratko o čemu želite da pišete, meni nekako lakše da vas upoznam s činjenicom da ni sama ne znam. Plus, ključne riječi, jer SEO optimizacija je jako bitna za web site, pa evo ključna riječ je“ ne znam“. Trebala bih da pišem o digitalnim medijima, prednostima socijalnih mreža u marketingu i dvosmjernom komuniciranju, lažnim vijestima i naravno odnosima s javnošću.

Reći ću vam ovo, ja sam žena u kasnim tridesetim, oduševljena tik tokom (u moje doba wllkmen je bio vrhunac tehnologije), dala sam otkaz na poslu i započela svoj samostalni biznis za digitalne medije, konkretnije za menadžment društvenih mreža. Imam toliko toga da vam ispričam, ali eto za prvi blog, mislim da je sasvim dovoljno da vam najavim jedno novo poglavlje u mojoj karijeri i jedno lijepo druženje sa vama moja vjerna publiko (morala sam), koje će da potraje.

I znate šta, neću ispoštovati pravilo “kvalitetnog bloga” koji mora da sadrži minimalno 1000 riječi. Mislim da ćemo svi biti sretni i sa ovih 271.

Blogam se opet uskoro. Auuuuuuuuuu

Wolf Media Lejla Mešanović

Lejla Mešanović

26.04.2021. • 2 min