Kako se Adna #wolfup

Mislim da je došlo vrijeme da i ja napišem taj famozni prvi blog. Mnogo zanimljivih stvari bih ispričala o Photoshop-u, Illustratoru i XD-u, ali smatram da je mnogo zanimljivije da se predstavim i da vam ispričam kako sam došla u ovaj vučji čopor.

Kako je jedan bachelor finansijskog menadžmenta, na putu prema master diplomi iz oblasti Informacionih tehnologija, s iskustvom u HR i reviziji, došao o posla u agenciji za digitalne medije? Da, da, znam. Prilično čudno i konfuzno zvuči, gotovo nerealno. Ali slijedi jedna još čudnija priča o svemu tome, so buckle up i da počnemo.

Prvo radno iskustvo započinjem u jednoj građevinskoj firmi, ne, nisam hodala po skelama, bavila sam se ljudskim resursima. Budući da je to moj prvi posao, smatrala sam da s ovim iskustvom mogu nastaviti graditi karijeru upravo u tom smjeru, i striktno sam se fokusirala na to. Ukombinujem u sve to i master na temu „ Umjetna inteligencija u ljudskim resursima“ , smatrajući da će mi upravo jedan takav rad omogućiti lakši pronalazak posla u HR-u. Međutim, nama djevojkama novca i znanja nikad dosta, i ja polako počinjem da učim HTML, CSS i Bootstrap, pa malo WordPress i of course Photoshop.

Hvala posebnoj osobi koja me natjerala na ovo, i koja je vidjela moj potencijal. Prepoznat će se ko je 🙂

Radeći freelance poslove na Upworku, razmšljam o promjeni karijere i novim iskustvima, jer neki mali glas u meni mi je govorio da je ovaj posao baš ono što meni „leži“!

A onda ta prokleta ( ili ne baš toliko prokleta) korona, višemjesečna potraga za poslom, gubljenje nade. Samo jedna kratka poruka na LinkedInu je bila potrebna da se moj život totalno promijeni.

I promijenio se.

Upoznala sam Lejlu.

Ako ikada pitate Lejlu kako je prošao naš prvi razgovor i kako je došlo ustvari do toga da baš mene zaposli, ispričat će vam najsmješnije prvo predstavljanje kandidata za potencijalni posao. Ja, izmučena od silnih neuspješnih razgovora, mislila sam da je ovo još jedan od njih i da svakako nemam ništa da izgubim. I gle čuda, stvarno nisam ništa izgubila. Predstavila sam se upravo onako kakva sam zaista, bez pretvaranja, bez lažnih priča, bez obećavanja da znam i da mogu sve, da dobro podnosim stres.

I tako sam ja #standout #wolfup i grabim jako da postanem Alpha!

Postajem član Wolf Medie, član vučjeg čopora i ideje koja svaki dan raste nenormalnom brzinom. S tom brzinom, moje znanje, iskustvo i rad se dižu na jedan novi nivo. Na nivo kakav ni ja sama nisam znala da mogu. Zar to nije najbolji pokazatelj pozitivne i dobre radne sredine?

Neizmjerno sam sretna jer je još jedna osoba prepoznala moj potencijal, moju volju i želju. Neizmjerno sam sretna jer me Lejla upoznala u trenutku kada nisam bila ono što sada jesam, i jer konstantno prati moj napredak i ideje. A najsretnija sam jer sam upoznala osobu koja to STVARNO cijeni i uvijek pohvali ono što radiš.

Znam da ne postoji mnogo ljudi koji vole da rade ono što baš žele i vole, ali mislim da bi vam bio potreban samo jedan dan u Wolf Mediji da promijenite svoj život i krenete za onim što stvarno želite i da se bavite onim za šta mislite da bi bili odlični.

Jer kako kaže ona jedna stara poslovica? Radi ono što voliš, i nećeš morati raditi niti jedan dan u životu.

Wolf Media Adna blog

Adna Viteškić

26.04.2021. • 4,5 min