Kinešće - Brand ambassador for the OnePlus and cover face for region

The latest smartphone model  OnePlus  has appeared on the market, and our influecer Kinešće, thanks to the regional distributor Comtrade distribution is a brand ambassador and a face for the region. Also, the first owner in BiH of the # oneplus9pro model.

*Soruce:  Klix.ba

Klix: 

Globalna tehnološka kompanija OnePlus i Comtrade Distribution, lokalni distributer u Bosni i Hercegovini ozvaničili su svoje partnerstvo kako bi zajednički predstavili OnePlus pametne telefone kupcima u BiH.

OnePlus pametni telefoni će se putem Comtrade distributerske mreže naći u više od 100 maloprodajnih objekata u Bosni i Hercegovini.

Od 2013. godine OnePlus je započeo misiju lansiranja vodećih pametnih telefona kako bi donio najbolje mobilno iskustvo širom svijeta. Prošle godine, kompanija OnePlus je pojačala svoj asortiman proizvoda sa OnePlus Nord i OnePlus Nord N serijom i pristupila još širem stvaranju najboljih proizvoda sa poboljšanim korisničkim iskustvom u srednjem segmentu. Na ovaj način svoju tehnologiju je učinila dostupnom većem broju korisnika globalno. Najnoviji dodatak njihovom vodećem asortimanu je OnePlus 9 serija, najnapredniji vodeći pametni telefoni do sada, koja uključuje vrhunsko iskustvo upotrebe kamere sa sistemom “Hasselblad Camera for Mobile”, ekranima visoke brzine osvježavanja nove generacije i tehnologijom brzog bežičnog punjenja koja nadmašuje rješenja za žičano punjenje svojih konkurenata.

Linija proizvoda Nord pokrenuta je u julu 2020. godine kao prvi korak u OnePlusovoj globalnoj strategiji diverzifikacije da svoje proizvode učini dostupnima. Najnoviji dodaci Nordovoj postavi su OnePlus Nord CE 5G. Ovaj model je izgrađen na osnovnim aspektima Nord iskustva, a pruža moćne funkcije po pristupačnijoj cijeni. Pored njega, model Nord 2 5G donosi mnoštvo novih funkcija koje su zasnovane na AI karakteristikama namijenjenim da poboljšaju korisničko iskustvo i ponude sve što biste mogli tražiti.

Rastuća OnePlus zajednica predstavlja kamen temeljac uspjeha OnePlusa još od aprila 2014. kada je prvi uređaj OnePlus One pušten u prodaju. Trenutno je OnePlus zajednica porasla na više od 10 miliona članova širom svijeta, a više 3 miliona korisnika iz Evrope registrovano je na oneplus.com. OnePlus je izvijestio o snažnom početku 2021. godine, sa značajnim skokom prodaje od 388 posto i rastom prihoda od 286 posto u prvom kvartalu 2021. godine, u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Ovaj rast je u velikoj mjeri potaknut glavnom linijom pametnih telefona, doprinoseći 65 posto od ukupnog prihoda, uključujući nedavno pokrenutu OnePlus 9 seriju. Sjeverna Evropa pojavila se kao regija sa najboljim rezultatima, koja je pridonijela preko 30 posto, što je najveći doprinos prihodima regije, a usko je slijedila i zapadna Evropa.

Kao rezultat snažne lokalne pozicije kompanije Comtrade distribution, kupcima će biti omogućena lakša dostupnost kupovine OnePlus uređaja u Bosni i Hercegovini putem vodećih prodajnih mjesta i telekom operatera.

U Sarajevu su danas predstavljeni uređaji koji će biti dostupni kupcima, a bilo ih je ukupno sedam.

Zvijezda događaja svakako je bio OnePlus 9 Pro 5G, flagship sa Hasselblad kamerom, 6,7-inčnim Fluid AMOLED ekranom frekvencije osvježavanja od 120Hz, Qualcommovim Snapdragon 888 procesorom te 128/256 GB interne memorije. Ovaj model će biti dostupan u Morning Mist, Pine zelenoj i Stellar crnoj boji.

OnePlus 9 dolazi sa 6,55-inčnim Fluid AMOLED ekranom frekvencije osvježavanja od 120Hz, Qualcomm Snapdragon 88 procesorom 128/256 GB interne memorije te u Arctic Sky, Astral crnoj i Winter Mist boji.

U ponudi će se naći i ostali modeli, a to su OnePlus Nord 5G, OnePlus 8T 5G, OnePlus Nord N10 5G, OnePlus 8 Pro i OnePlus Nord N100.

Kroz saradnju sa kompanijom OnePlus kompanija Comtrade nastoji obogatiti svoj prodajni potfolio i korisnicima OnePlus uređaja pružiti veću dostupnost visokokvalifikovanih pametnih telefona koji su po svojim performansama i kvaliteti nadaleko poznati u svijetu.