Kinešće - OnePlus brand ambasador i zaštitno lice za regiju

Na tržištu se pojavio najnoviji model smart telefona marke OnePlus a naš influenser  Kinešće , zahvaljujući regionalnom distributeru Comtrade distribution je brand ambasador i zaštitno lice za regiju. Također i prvi vlasnik u BiH #oneplus9pro modela.

*Slike preuzete sa Klix.ba

Klix: 

Globalna tehnološka kompanija OnePlus i Comtrade Distribution, lokalni distributer u Bosni i Hercegovini ozvaničili su svoje partnerstvo kako bi zajednički predstavili OnePlus pametne telefone kupcima u BiH.

OnePlus pametni telefoni će se putem Comtrade distributerske mreže naći u više od 100 maloprodajnih objekata u Bosni i Hercegovini.

Od 2013. godine OnePlus je započeo misiju lansiranja vodećih pametnih telefona kako bi donio najbolje mobilno iskustvo širom svijeta. Prošle godine, kompanija OnePlus je pojačala svoj asortiman proizvoda sa OnePlus Nord i OnePlus Nord N serijom i pristupila još širem stvaranju najboljih proizvoda sa poboljšanim korisničkim iskustvom u srednjem segmentu. Na ovaj način svoju tehnologiju je učinila dostupnom većem broju korisnika globalno. Najnoviji dodatak njihovom vodećem asortimanu je OnePlus 9 serija, najnapredniji vodeći pametni telefoni do sada, koja uključuje vrhunsko iskustvo upotrebe kamere sa sistemom “Hasselblad Camera for Mobile”, ekranima visoke brzine osvježavanja nove generacije i tehnologijom brzog bežičnog punjenja koja nadmašuje rješenja za žičano punjenje svojih konkurenata.

Linija proizvoda Nord pokrenuta je u julu 2020. godine kao prvi korak u OnePlusovoj globalnoj strategiji diverzifikacije da svoje proizvode učini dostupnima. Najnoviji dodaci Nordovoj postavi su OnePlus Nord CE 5G. Ovaj model je izgrađen na osnovnim aspektima Nord iskustva, a pruža moćne funkcije po pristupačnijoj cijeni. Pored njega, model Nord 2 5G donosi mnoštvo novih funkcija koje su zasnovane na AI karakteristikama namijenjenim da poboljšaju korisničko iskustvo i ponude sve što biste mogli tražiti.

Rastuća OnePlus zajednica predstavlja kamen temeljac uspjeha OnePlusa još od aprila 2014. kada je prvi uređaj OnePlus One pušten u prodaju. Trenutno je OnePlus zajednica porasla na više od 10 miliona članova širom svijeta, a više 3 miliona korisnika iz Evrope registrovano je na oneplus.com. OnePlus je izvijestio o snažnom početku 2021. godine, sa značajnim skokom prodaje od 388 posto i rastom prihoda od 286 posto u prvom kvartalu 2021. godine, u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Ovaj rast je u velikoj mjeri potaknut glavnom linijom pametnih telefona, doprinoseći 65 posto od ukupnog prihoda, uključujući nedavno pokrenutu OnePlus 9 seriju. Sjeverna Evropa pojavila se kao regija sa najboljim rezultatima, koja je pridonijela preko 30 posto, što je najveći doprinos prihodima regije, a usko je slijedila i zapadna Evropa.

Kao rezultat snažne lokalne pozicije kompanije Comtrade distribution, kupcima će biti omogućena lakša dostupnost kupovine OnePlus uređaja u Bosni i Hercegovini putem vodećih prodajnih mjesta i telekom operatera.

U Sarajevu su danas predstavljeni uređaji koji će biti dostupni kupcima, a bilo ih je ukupno sedam.

Zvijezda događaja svakako je bio OnePlus 9 Pro 5G, flagship sa Hasselblad kamerom, 6,7-inčnim Fluid AMOLED ekranom frekvencije osvježavanja od 120Hz, Qualcommovim Snapdragon 888 procesorom te 128/256 GB interne memorije. Ovaj model će biti dostupan u Morning Mist, Pine zelenoj i Stellar crnoj boji.

OnePlus 9 dolazi sa 6,55-inčnim Fluid AMOLED ekranom frekvencije osvježavanja od 120Hz, Qualcomm Snapdragon 88 procesorom 128/256 GB interne memorije te u Arctic Sky, Astral crnoj i Winter Mist boji.

U ponudi će se naći i ostali modeli, a to su OnePlus Nord 5G, OnePlus 8T 5G, OnePlus Nord N10 5G, OnePlus 8 Pro i OnePlus Nord N100.

Kroz saradnju sa kompanijom OnePlus kompanija Comtrade nastoji obogatiti svoj prodajni potfolio i korisnicima OnePlus uređaja pružiti veću dostupnost visokokvalifikovanih pametnih telefona koji su po svojim performansama i kvaliteti nadaleko poznati u svijetu.