Zašto vaš biznis treba biti na TikTok-u?

August 3, 2023
biznis na TikTok-u

Vjerovatno već koristite društvene mreže za promociju vašeg brenda i na spomen TikTok-a možda pomislite: ,,Moj posao već ima dovoljno profila – ne moram da dodajem još jedan profil na listu.” To je potpuno očekivana reakcija. Međutim, svaki poduzetnik bi trebao znati da je proaktivan pristup kreiranju marketinških strategija jedini način da se ostane ispred konkurencije.

Kreiranje profila na TikTok-u će dugoročno biti vrijedno ulaganja truda za vaš brend. Zašto?

TikTok ima ogromnu rastuću publiku

 

TikTok je brzo postao jedna od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu. Sa preko milijardu korisnika i tih isti milijardu aktivnih mjesečno, vaš brend može dobiti nevjerojatnu vidljivost. Mnogi vlasnici biznisa počinju uviđati značaj TikTok-a i veliku marketinšku priliku jer je TikTok drugačiji od drugih društvenih mreža.

 

TikTok prati svjetske trendove

 

Kao jedna od najbrže rastućih društvenih mreža sa nevjerovatnim organskim rezultatima za sadržaje koji se plasiraju, TikTok prati sve online trendove, kao i tehnološka dostignuća.  Spremni za novitete ili ne, oni su tu i neminovno je da će biznisi koji ih budu slijedili, postići veći uspjeh u online marketing svijetu.

TikTok pruža bezbroj kreativnih mogućnosti

 

Kada kreiramo video kao brend koji pokreće priču i edukuje korisnike – vjerovatno ćemo biti iznenađeni povećanim engagementom. Korisnici TikTok-a koriste najnovije ,,trendy’’ zvukove, pjesme, efekte, filtere i mnoge druge dostupne alate koji njihov sadržaj automatski plasiraju internacionalno, što implicira veliku mogućnost vidljivosti.

Ovo otvara put ka publici široj nego što biste ikada mogli zamisliti, a TikTok-ov jedinstveni algoritam će učiniti da vaš sadržaj završi na ,,For You’’ stranici vašeg idealnog potencijalnog klijenta ili kupca.

TikTok ima unaprijeđen algoritam

 

Mnoge kompanije su već otkrile tajnu uspjeha na TikTok-u. Kreativnost i autentičnost su važni, ali tajna uspjeha leži i u samom algoritmu. Vidljivost vašeg brenda je ključna, a TikTok pruža nevjerovatne mogućnosti za dosezanje šire publike i osvajanje novih klijenata.

TikTok vas povezuje sa target skupinom

 

Povezivanje sa target publikom nikada nije bilo jednostavnije! Jednostavno odaberite ideju koja bi zanimala vaše pratioce i vaše kupce, koristite jedinstveni smišljeni hashtag,, a zatim ih inspirišite da i sami stvaraju videozapise koristeći vaš brendirani hashtag. Rezultat? Povećanje interakcije s vašim brendom i snažan angažman publike!

Jedna od prednosti korištenja TikToka je to što ne morate kreirati visokokvalitetne, profesionalno snimljene i montirane videozapise – možete jednostavno koristiti svoj pametni telefon. Međutim, morate biti u mogućnosti da smislite zanimljive, zabavne ideje, a vaš sadržaj mora biti originalan.

Kako možete uklopiti TikTok u svoju trenutnu marketinšku strategiju?

Nakon što ste pročitali prednosti i mogućnosti koje TikTok pruža, vjerovatno se pitate kako ga uklopiti u marketing strategiju vašeg brenda. Prije svega, morate osigurati da su sadržaj i strategija na TikTok-u usklađeni s vašim poslovnim ciljevima i strategijom vašeg brenda. Trebate pronaći način na koji ćete pristupiti vašoj ciljnoj skupini na TikTok-u.

Ukoliko još niste sigurni, a želite se više informisati o tome zašto biste vaš brend trebali promovisati na TikTok-u, na pravom ste mjestu! Naša agencija je specijalizovana za TikTok promociju i pomoći ćemo vam da vaš biznis zaplovi prema vrhuncu popularnosti!

Kontaktirajte nas za besplatne konsultacije!